Samenwerking uitvaartbegeleider

 

Laatste verzorging

Na een overlijden regel ik de laatste verzorging en het overbrengen van de overledene naar het opbaaradres. Het overbrengen en de laatste verzorging laat ik uitvoeren door Remco Hol. Afscheid nemen van de overledene voor de nabestaanden kan makkelijker worden  in het rouwproces, als zij helpen bij de laatste verzorging. Ook hier is Remco Hol de juiste persoon om de nabestaanden bij te staan met de handelingen die zij graag willen uitvoeren tijdens de laatste verzorging. 

Voor het opbaren van de overledene kunt u ook kiezen thanatopraxie. Thanatopraxie is een lichte balseming die het lichaam tijdelijk zal conserveren na overlijden. Een alternatief waarbij een koeling niet nodig is. Het soms hinderlijke geluid van de koeling is er niet en de overledene voelt niet koud aan. 

https://thana.nl/

 

Rouwvervoer

Op de dag van de uitvaart wordt de overledene naar de locatie van de afscheidsdienst of laatste rustplaats gebracht. Tijdens het regelgesprek zoek ik samen met de nabestaande welk vervoer bij de overledene en de nabestaanden past. Een statieauto in zwart, wit, zilvergrijs, antraciet, champagne, rose, paars of met panterprint. Bijzondere rouwvervoer, fiets, motor, classic, vrachtauto, rouwcaravan of loopkoets. Vele mogelijkheden. Ook is het mogelijk om gezamelijk in een bus waarin zowel de overledene en nabestaanden rijden naar de laatste rustplaats.

https://www.rouwbusdirect.nl/

Op een intieme manier afscheid nemen. Plaats voor de overledene en 8 nabestaanden. ( het is mogelijk om 2 rolstoelgebruikers mee te nemen)

 

https://www.uitvaartsupport.nl/

https://www.stravermobility.nl/

 

Dragers

De overledenen begeleiden in de aula/kerk, naar  het crematorium of begraafplaats kan gedaan worden door de nabestaanden. De keuze om de overledene te begeleiden door naast een rolbaar te lopen of te dragen. Dragen door eventueel te schouderen. Dit is best zwaar en zeker wanneer er veel emotie is. U kunt kiezen om de overledene te laten dragen door derden. 

http://www.draagstersgilde.nl

 

Grafmonumenten

https://vandamnatuursteen.nl/

 

Asverstrooiing

https://vaarwel-asverstrooiingen.nl/

 

Foto's maken bij de uitvaart

https://storyofgoodbye.nl/

 

Live streamen uitvaart

http://www.clipperms.nl

 

Andere links

https://rouwcentrumculemborg.nl/