MiStoRia Samenwerking

Laatste verzorging

Na een overlijden regel ik de laatste verzorging en het overbrengen van de overledene naar het opbaaradres. Het overbrengen en de laatste verzorging voer ik samen met Remco Hol uit. Afscheid nemen van de overledene kan voor de nabestaanden makkelijker worden in het rouwproces als zij helpen bij de laatste verzorging. Samen met Remco Hol staan wij de nabestaande in alle rust bij waar nodig is.

Thanatopraxie

Voor het opbaren van de overledene kunt u kiezen voor thanatopraxie. Thanatopraxie is een lichte balseming die het lichaam tijdelijk zal conserveren na overlijden. Een alternatief waarbij een koeling niet nodig is. Het soms hinderlijke geluid van de koeling is er niet en de overledene voelt niet koud aan. 

 

www.thanatopraxieremcohol.nl

Mijn Laatste Deken

Het bijzonder zit verborgen in het gewone.

Wanneer ik ’s avonds een boek lees, een spelletje speel of naar de televisie kijk, kruip ik onder een dekentje. Het hoeft niet eens koud te zijn, maar gewoon lekker knus en wanneer het toch koud is, gewoon lekker warm.

In de kist wordt overledene ook toegedekt. Ik vraag meestal of er een dekentje is waar de overledene graag onder lag. Een dekentje wat soms meegaat in de kist en soms bij het sluiten van de kist eruit wordt gehaald. Wanneer er geen eigen dekentje is of het eigen dekentje wordt niet meegenomen, dek ik de overledene toe met het gewone bijgeleverde dekje. Om het dekje bijzonder te maken kan het dekje ook met tekst geborduurd worden. Voorbeelden vindt u op www.mijnlaatstedeken.nl. Ook is het mogelijk om het dekentje, waaronder de overledene graag lag, te laten borduren. Vraag gerust naar de mogelijkheden

Rouwvervoer

Op de dag van de uitvaart wordt de overledene naar de locatie van de afscheidsdienst of laatste rustplaats gebracht. Tijdens het regelgesprek zoek ik samen met de nabestaande welk vervoer bij de overledene en de nabestaanden past. Een statieauto in zwart, wit, zilvergrijs, antraciet, champagne, rose, paars of met panterprint. Bijzondere rouwvervoer, fiets, motor, classic, vrachtauto, rouwcaravan of loopkoets. Vele mogelijkheden. 

Ook is het mogelijk om gezamelijk in een bus waarin zowel de overledene en nabestaanden rijden naar de laatste rustplaats.

Op een intieme manier afscheid nemen. Plaats voor de overledene en 9, 18, 24 nabestaanden. (het is mogelijk om rolstoelgebruikers mee te nemen)

Dragers

De overledenen begeleiden in de aula/kerk, naar  het crematorium of begraafplaats kan gedaan worden door de nabestaanden. De keuze om de overledene te begeleiden is door naast een rolbaar te lopen of te dragen. Dragen door eventueel te schouderen. Dit is best zwaar en zeker wanneer er veel emotie is. U kunt kiezen om de overledene te laten dragen door derden. 

http://www.draagstersgilde.nl

Grafmonumenten

https://vandamnatuursteen.nl/

 

Asverstrooiing

https://vaarwel-asverstrooiingen.nl/

 

Foto's maken bij de uitvaart

https://storyofgoodbye.nl/

 

Live streamen uitvaart

http://www.clipperms.nl

 

Andere links

https://rouwcentrumculemborg.nl/