Contact TroostBoxX

Adresgegevens:

Info@troostboxx.nl

Ria van der Zon

KvK 74136267

06-11136234

 

https://www.mistoria-vanderzon.nl/

Het ontstaan van de TroostBoxX

Tijdens mijn opleiding uitvaartbegeleider bij Aprés la Vie heb ik een onderzoek gedaan “Hoe begeleid je een uitvaart waarbij mensen met een verstandelijke beperking zijn betrokken?”

Ik ben op zoek gegaan naar hulpmiddelen die helpen de uitvaart voor te bereiden en de dood en het gemis bespreekbaar te maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Veelal worden voor deze groep mensen hulpmiddelen gebruikt die ontwikkeld zijn voor kinderen.

Voor mijn afstudeeropdracht, om een product te ontwikkelen om rouw te verzachten, is het voor mij een uitdaging geweest om een product te ontwikkelen voor deze niche groep mensen.

Een hele leuke uitdaging. Waarbij mijn creativiteit en mijn ervaringen van pas komen. Ervaringen als moeder van een zoon en een dochter, waarvan de zoon verstandelijk en lichamelijk beperkt is, en  mijn werkervaring als creatief begeleider bij dagebesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Een product waar emotie, gemis en herinneringen bijeen komen. Een product wat uitdaagt om te praten over het gemis van de overledene, om emoties aan te geven, maar waar ook hele mooie herinneringen in bewaard kunnen worden. Een product wat tastbaar en visueel is. Een product wat (samen met begeleiding) met rituelen en symbolen opgebouwd kan worden. Een product wat kan helpen om het afscheid van de overledene concreet te maken. Herinneringen doos, verdrietpost, emotiemeter, altaar, kaartenhouder, al deze producten worden los aangeboden. Wat zou het mooi zijn als al deze elementen nu in een box aan te bieden.

Zo is mijn idee geboren voor de TroostBoxX.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.