Aftelkalender

De aftelkalender kan los van de TroostBoxX gebruikt worden.

De aftelkalender met de pictogrammen kunnen los (na)besteld worden.  

Direct aan de slag pakket.

Wanneer je “direct aan de slag pakket” erbij bestelt, kan je gelijk beginnen om de TroostBoxX op te pimpen. Direct aan de slag pakket bestaat uit: verf, penseel, pallet, kaarsje, led kaarsje, schaar, zwarte permanent stift, vlinderstickertjes letterstickertjes en lijm.

  Praatplaten

   https://femkevanmidden.nl/

   De praatplaten zijn getekend door Femke van Midden om te gebruiken bij kinderen wanneer er sprake is van een overlijden op school, de klas betrokken is bij een uitvaart en/of als themalessen.

  Bij de praatplaten wordt een lesprogramma geleverd.

  Speciaal voor de TroostBoxX zijn de de praatplaten gedrukt op ansichtkaart formaat. Een formaat die ook past in de kaartenhouder van de TroostBoxX

   Doorleefboek 

   https://www.doorleefboek.nl/

   Het Doorleefboek is geschreven door Ellen Dreezens.

   Een werkboek voor kinderen in rouw en hun hulpvolwassene. Met verhalen, creatieve verwerkingsopdrachten en inventieve mindfulness-oefeningen. Geschikt voor basisschoolleeftijd.

   De opdrachten in het Doorleefboek kunnen met de TroostBoxX uitgevoerd. Op zoek naar een onthoudplekje, Brieven, waarin schuldgevoel of verdriet worden geschreven en je neerlegt bij het onthoudplekje Aangeven wanneer je boos ben kan met de emotiemeter. Een kaarsje wat aangestoken wordt en weer uitgeblazen wordt, om te laten zien dat je verdriet even over mag zijn. Een kaarsje wat je op het altaar zet.

    Ik denk aan je.

    https://www.ik-denk-aan-je.nl/

    Ik denk aan je is geschreven door Ester Ruël Engelman en Angelique Verheij.

    Een boekje waarin 12 herdenkingsrituelen voor kinderen zijn beschreven. Rituelen waarmee je herinneringen creëert en bewaard kunnen worden in de TroostBoxX. Rituelen waarbij de TroostBoxX een basis kan zijn.

     De kleur van emoties

     In het boek van De kleur van emoties, geschreven door Anna Llenas, krijgen emoties een kleur. Weet jij even niet meer waarop je het wijzertje wil gaan zetten, omdat jouw emoties en rommeltje zijn, kan het boek je helpen om jouw emoties te ordenen.  Naast het boek is ook een bordspel van de kleurenmonster verkrijgbaar.

     Pictogrammen:

     Pictogrammen zijn niet door de TroostBoxX zelf uitgevonden, maar zijn gratis te te downloaden bij  https://www.sclera.be/nl/picto/overview.

     Tegen een kleine vergoeding kan je een picto-programma, downloaden bij https://www.pictoselector.eu/nl/. Met behulp van dit programma kan je zelf picto’s uitprinten en eventueel zelf pictovellen maken.

     Blanco-pictovellen zijn te verkrijgen bij https://www.pictogenda.nl/shop/pictogenda-blanco-stickervellen-set-25-vellen

     Goodmourninghippo

     https://www.desterkplaats.nl/werkwijze/goodmourninghippo/

     Hierbij wil ik julle graag voorstellen aan Mariette Huizinga. Zij maakt nijlpaardknuffels die zij aankleed met resten van kleding van  overledene geliefden.