Kom je nog langs?

Gepubliceerd op 2 juni 2021 om 20:32

Kom je nog langs?

 

Jaren wonen ze samen in een appartement van een wooninstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Joop en Dirk, dikke vrienden. Dirk wordt ziek en Joop gaat voor Dirk zorgen. De zorg word te groot voor Joop en Dirk wordt overgebracht naar een Hospice. Ik word erbij geroepen om Joop die thuis achterbleef wat meer te begeleiden naar de dood van zijn goede vriend Dirk. Samen met zijn mentor Loes praten we over wat er gaat gebeuren als zijn vriend Dirk overlijdt. Een gesprek waaruit voortkomt dat ik de uitvaart mag begeleiden wanneer Dirk overlijdt. Eind oktober 2020 word ik gebeld met de mededeling dat Dirk is overleden. Vanaf toen ben ik een week lang elke dag van Zegveld naar Dordrecht gereden. Ik vind het niet erg, mijn liefde en passie voor deze uitvaart overheerst. Een uitvaart waarbij mensen met een verstandelijke beperking zijn betrokken. 

De uitvaart is voorbij, en ik spreek af dat ik langskom om de uitvaart te evalueren.  

Dat langs komen laat op zich wachten. Corona die vat krijgt op mentor Loes, uitvaarten die geplande afspraken doen uitstellen, het aanscherpen van de maatregelen om corona uit te bannen.  Ondertussen krijg ik van Joop foto’s van het monument die op het graf  van Dirk staat. 

Inmiddels is het 7 maanden verder en is de afspraak gemaakt. 

Ja ik kom langs en misschien wel vaker…

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.