Kleine Jongen...

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 21:48

Kleine jongen…..

 

In een klein gezelschap wordt opa weggebracht naar het crematorium. Over de bomen-pad met de loopkoets.

Een kleinzoon van nog geen 2 was net wakker gemaakt uit zijn slaap in de auto. Ik pak zijn kleine handje en vroeg of hij met mij meeloopt voor de overledene en familie uit.

Heel even maar.

Toen wilde hij opgetild worden en zette ik hem op mijn arm.

Zijn hoofd legt hij op mijn schouder. Zo kijkt hij over mijn schouder naar achteren en heeft hij het beste uitzicht over de stoet die achter mij liep. Met de monotone geluid van de klokken op de achtergrond. Bim bam, bim bam.

Oma, kinderen, kleinkinderen en broers van opa hielpen allemaal mee om de kist met de overledene voor te duwen.

De een hield een handvat van de kist vast en de ander liep weer aan het handje van oma, pappa of mamma. Het laatste stukje voordat zij hun zo geliefde man, vader, opa en broer definitief moesten achterlaten.

Het laatste stukje wat ook mij een brok in mijn keel geeft.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.